Certifikovaný arganový olej priamo z Maroka

BIO ARGANOVÝ OLEJ - certifikáty

CERTIFIKOVANÝ ARGANOVÝ OLEJ A OPUNCIOVÝ OLEJ PRIAMO Z MAROKA


Maroko je z hľadiska medzinárodného obchodu považované za tzv. „krajinu tretieho sveta". Dovozcovia potravinárskeho a kozmetického arganového oleja musia spĺňať zákonom stanovené normy.
Súčasťou colného konania je aj kontrola zo strany príslušných orgánov. Pri kontrole sa dovozca preukazuje laboratórnymi rozbormi arganového oleja a príslušnými certifikátmi. Tieto certifikáty sú pre prípad kontroly k nahliadnutiu u dovozcu.
Arganový olej, ktorý ponúkame má certifikáty Ecocert, rozbory štátnej potravinárskej inšpekcie a hodnotenie bezpečnosti Slovenskej republiky!


Materská spoločnosť Ecocert bola založená v roku 1991. V súčasnosti má vybudovanú medzinárodnú sieť pobočiek v 80 krajinách sveta.
Certifikačný proces zahŕňa kontrolu výrobného procesu arganového oleja v priebehu celého roku:
  • Ecocert auditori kontrolujú celý postup výroby, čo zahŕňa kontrolu kvality arganových plodov, každý stupeň výroby arganového oleja, etiketovanie, balenie, distribúciu aj import arganového oleja do iných krajín. Navyše robia aj náhodné kontroly, pri ktorých odoberajú vzorky arganového oleja na laboratórne analýzy. Auditorské správy odosielajú na posúdenie do materskej firmy vo Francúzsku.
  • Ecocert komisári, v prípade, že výrobný proces je v súlade so všetkými požiadavkami, vydajú Ecocert certifikát. Certifikáty sa vydávajú s obmedzenou platnosťou a spravidla po jednom roku sa obnovujú.
  • Certifikačná inšpekčná komisia je nezávislý odborný orgán, zodpovedný za kontrolu certifikačného procesu
Arganový olej kupujte len od dodávateľov, ktorí sú schopní preukázať platné certifikáty
a laboratórne testy k príslušnej dodávke oleja !!!

Komentáre