Ako pomáhate kúpou arganového oleja od firmy Orient House

Náš BIO arganový olej odoberáme priamo od ženských arganových manufaktúr, nachádzajúcich sa v juhozápadnom Maroku.
Kúpou arganového oleja a produktov s arganovým olejom od firmy Orient House výrazne podporujete tieto manufaktúry a predovšetkým ženy, ktoré v nich pracujú.
Marocké arganové manufaktúry sú špecifické samosprávne ekonomické jednotky, ktoré zamestnávajú miestne berberské ženy, a na tradíciami zviazaný marocký vidiek týmto ženám prinášajú ekonomické a spoločenské uvoľnenie.
Kúpou arganového oleja od firmy Orient House priamou cestou pomáhate:
  • oslobodzovať marocké ženy od ich tradičného vedľajšieho postavenia v rodine a spoločnosti. Predtým nebolo bežné, aby sa ženy mohli mimo svoj domov voľne pohybovať bez sprievodu svojích manželov. Vďaka práci v arganových manufakturách však získali slobodu pohybu, a pokiaľ jde o príjmy do rodinného rozpočtu, sú teraz rovnocennými partnermi.
  • zaistovať ženám v arganových manufakturách pravidelnú prácu a dôstojné príjmy. V regióne, kde je ťažké nájsť a udržať si prácu aj pre mužov, tak hrajú významnú úlohu a veľkou mierou sa podieľajú na jeho rozvoji a modernizácii.
  • získavať ženám v arganových manufakturách gramotnosť či vyššie vzdelanie. Dôstojné príjmy za prácu v manufakturách ženám umožňujú, aby sa mohli aj v pokročilom veku naučit čitať, písať a počítat, alebo aby mohli dopriať vzdelanie svojím deťom.
  • obnovovať populáciu arganových stromov v Maroku. Iba zahraničný dopyt po arganovom oleji dokázal odvrátiť hrozbu vyhynutia týchto stromov. Vďaka vzrastajúcemu dopytu je teraz každým rokom v Maroku arganovými manufakturami vysadených 65 tisíc sadeníc arganových stromov.
  • Arganové stromy svojou prítomnosťou vytvárajú jedinečný ekosystém, ktorý by zmizol, keby boli stromy naďalej vyrubované na cenné drevo. Arganové stromy bránia Sahare v jej rozpínaní. Sahara na svojej južnej strane každoročne pohltí viac ako 40 kilometrov široký pás hospodárskej pôdy.


Komentáre