Ako byť zdravá a krásna?

Asi každá žena si v určitom bode svojho života kládla otázku, či je dosť pekná a príťažlivá, a hľadala všemožné spôsoby, ako byť krajšou.
Tým, že dnešná doba kladie dôraz na výzor a často má nereálne očakávania, ženy potom majú tendenciu hľadať zázračné riešenia. Žiadne však neexistujú. Nepotrebujete špeciálny makeup alebo jeho tonu na tvári, aby ste boli krajšia, ani objaviť veľke tajomstvo. Stačí sa riadiť niekoľkými jednoduchými pravidlami.


Vlasy
Vlasy sú na žene často označované ako korunka krásy. A je to naozaj tak, krásny účes urobí ženu niekoľkonásobne krajšou a pritom by na sebe nemusela vôbec nič zmeniť.
Nehovoríme tu teraz nevyhnutne o nablískanom účese ako na spoločenskú udalosť. Jednoducho vám stačí pravidelná starostlivosť o vaše vlasy, aby boli zdravé, lesklé a nelámali sa.
Vlasy si umývajte vlažnou vodou, nie veľmi horúcou, aby to nenarušili štruktúru vlasov. Používať môžete šampón v kombinácii s kondicionérom, balzamom či arganovým olejom. Šampón vlasové vlákno "otvorí" a umyje, arganový olej ho vyživí a znovu uzavrie, aby nebol náchylný k vonkajším vplyvom.
Pleť
Počet kozmetických prípravkov je dnes priam neuveriteľný. Väčšina z nich aj funguje, veď bodaj by nie, keď sú plné chémie. Avšak z dlhodobého hľadiska môžu mať neblahé účinky na vašu pleť.
Či už ide o hydratáciu, peeling alebo bežnú starostlivosť, vždy je lepšie staviť na prírodné prípravky, keďže ich zloženie nepôsobí agresívne na pokožku.
Jedným z takýchto prípravkov je kozmetika z Mŕtveho mora, ktoré je svojimi blahodárnymi účinkami známe celé storočia. Vďaka vysokej koncentrácií prírodných minerálov zjemňuje vzhľad pokožky tváre a celého tela tým, že podporuje pružnosť, minimalizuje póry a vyrovnáva vrásky.
Vyformovanie postavy
Váha je strašiak mnohých žien. Stačí mať o kilo navyše z bežnej váhy a už by nejedna šalela. Hľadajú potom rýchle cesty, ako schudnúť. Lenže menej kíl neznamená krajšiu postavu. Predsa vyzerať vychudnuto nie je práve postava, o akej snívate.
V skutočnosti môžete vyzerať krásne pri 55 kilogramoch, ale aj pri 60 kilogramoch. To, na čom skutočne záleží, je správny pomer svalov k tuku, pretože práve viditeľné svaly robia peknú postavu. Na to, aby svaly boli vidieť, najprv nejaké musíte mať. Za týmto účelom a zároveň vyformovaním postavy nie je nič lepšie ako silový tréning.
Práve beh, skupinové tréningy a mnohé iné moderné trendy cvičenia, ktoré vôbec nie sú zamerané na budovanie svalov, sú príčinou, prečo sa ženám nedarí schudnúť a dopracovať k lepšej postave. Cítite sa po nich skvele, lebo vám vyplaví endorfíny a máte pocit, že ste pre seba niečo urobili.
Nepreháňajte to s makeupom
Makeup je v očiach mnohých žien hotovou záchranou, pretože nielen zakryje nedokonalosti, ale zároveň aj skrášli. Treba si však uvedomiť, že tie krásne ženy na Instagrame a obálkach časopisov sú síce nalíčené, ale vyzerá to veľmi umelo. Síce si chlap povie, že žena je pekná, ale to je tak všetko, pretože je to umelé. Na zvýraznenie prirodzenej krásy stačí žene veľmi málo makeupu, napríklad na zakrytie menších nedokonalostí. Navyše, pri nadmerných vrstvách makeupu pokožka na tvári nemá ako dýchať a pri odličovaní by ste ju príliš vysušili.

Komentáre